Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

«ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»

http://www.facebook.com/group.php?gid=113251036052

ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ 29 ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200

Email: theatro.sikionas@gmail.com

Τηλ: 7007000300 Fax: 7007000600

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ι.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΗΛ 6973403010

28/8/2009

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:

· Νομάρχη Κορινθίας κ. Νικόλαο Ταγαρά.

· Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Άγγελο Τσουλούφα.

· Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νομού Κορινθίας κ. Αλέξανδρο Κέζα.

· Νομαρχιακούς Συμβούλους Νομού Κορινθίας.

· Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων κ. Χρήστο Ζαχαριά.

· Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σικυωνίων.

· Προϊστάμενο της ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Κωνσταντίνο Κίσσα.

Κύριε Υπουργέ

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε δημιουργήσει την διαδικτυακή ομάδα «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ» http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=113251036052 , η οποία βρίσκεται σε δυναμική εξέλιξη αριθμώντας σήμερα 550 μέλη και σας καλούμε να συμβάλετε στην υλοποίηση του στόχου μας που είναι να ανοίξει και πάλι το Θέατρο της Αρχαίας Σικυώνας .

Το μήνυμά σας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού http://www.culture.gr/war/cult_ymessage_gr.jsp αρχίζει με την φράση «Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα» και καταλήγει με την διαπίστωση «Ο πολιτισμός δεν είναι μόνο η γέφυρα του σήμερα με το χθες, είναι πρωτίστως η μήτρα απ όπου γεννιέται το αύριο».

Συμφωνούμε απόλυτα, γι’ αυτό το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας πρέπει να ανοίξει και να λειτουργήσει άμεσα, για να μπορέσουμε όλοι και πρώτιστα τα παιδιά μας να ζήσουν την μαγεία αυτού του χώρου σε λειτουργία.

Πρόσφατα στην γειτονική μας Σικελία, προσκλήθηκε η θεατρική ομάδα της Σικυώνιας σκηνής που δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Σικυωνίων και τιμητικά έδωσε την εναρκτήρια παράσταση στο αρχαίο θέατρο των Συρακουσών. (το οποίο σημειωτέον λειτουργεί έχοντας ξύλινες κερκίδες σε ένα μεγάλο μέρος του κοίλου, χωρίς κανένα πρόβλημα),στα πλαίσια του XV FESTIVAL INTERNAZIONALE DEL TEATRO CLASSICO DEI GIOVANI

http://www.indafondazione.org/indagiovani/festival-dei-giovani/calendario/

Θέλουμε και εμείς να οργανωθεί ανάλογο διεθνές φεστιβάλ αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας, στο δικό μας θέατρο που σήμερα παραμένει απελπιστικά έρημο και άδειο κα επίσης θέλουμε κάθε χρόνο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Σικυωνίων να έχουν πρώτιστα τον φυσικό τους χώρο, το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας.

Ποια είναι τα ανυπέρβλητα εμπόδια που δεν μας αφήνουν να χαιρόμαστε ζωντανό αυτό τον ιερό χώρο;

Πάντως δεν πιστεύουμε ότι το βασικό εμπόδιο είναι το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο, γιατί μια σωστή μελέτη αποκατάστασης θα αναιρούσε τις οποίες αντιρρήσεις του.

Ναι ο πολιτισμός είναι η μήτρα από την οποία γεννιέται το αύριο, κάντε πράξη το μήνυμα μας και βοηθήστε μας να ανοίξει επιτελούς το αρχαίο θέατρο της Σικυώνας, να γίνει ένας χώρος πολιτιστικής δημιουργίας. Η ομάδα μας «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ »είναι αποφασισμένη να ζωντανέψει ξανά τον μαγικό αυτό χώρο και πρώτο συμπαραστάτη στον στόχο της θέλει να έχει τον Υπουργό Πολιτισμού της χώρας μας .

Μετα τιμής

Για την διαδικτυακή ομάδα

«ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ »

Ο δημιουργός & υπεύθυνος διαχειριστής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου