Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν την Αρχαία Σικυώνα εκδρομείς που συμμετείχαν σε Πολιτιστική εκδρομή του Βιβλιοπωλείου Πειραιά ΑΙΓΗΙΣ  .
Την πολυμελή ομάδα που για την μετακίνηση της χρησιμοποιήθηκαν δύο μεγάλα τουριστικά λεωφορεία υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στην Αρχαία Σικυώνα  εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ» και της Διαδικτυακής Ομάδας «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ», ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών και του Λυκείου των Ελληνίδων .

Οι εκδρομείς έφυγαν ενθουσιασμένοι  και εντυπωσιασμένοι από την δίωρη επίσκεψή τους , κατά την διάρκεια της οποίας επισκέφθηκαν το Μουσείο , το Αρχαίο Θέατρο και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο.
Από την άλλη μεριά όμως, η σημερινή επίσκεψη ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που αφορά την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο ιδιαίτερα των μεγάλων τουριστικών λεωφορείων κάτι που κατ’ επανάληψη και με έμφαση έχουμε τονίσει.
Τα ογκώδη οχήματα χρειάστηκαν πολύ ώρα και δύσκολους  ελιγμούς για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τον αρχαιολογικό χώρο, μέσα από μία δαιδαλώδη και προβληματική διαδρομή.




Είναι επιτακτική η ανάγκη κατασκευής κόμβου εξόδου για την Αρχαία Σικυώνα στην Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών και η διάνοιξη νέας οδού μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο με πρόβλεψη για δίοδο μεγάλων οχημάτων . 



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ"



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου