Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12/5/2010

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ
«ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»
http://theatrosikionas.blogspot.com/
http://www.facebook.com/group.php?gid=113251036052
ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ 29 ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200
Email: theatro.sikionas@gmail.com
Τηλ: 7007000300 Fax: 7007000600
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ι.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΗΛ 6973403010
12/5/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπάμε το Αρχαίο μας Θέατρο , και δεν ανεχόμαστε να το βλέπουμε έρημο, αφρόντιστο και εγκαταλειμμένο, γι’αυτό και θα συγκεντρωθούμε μπροστά του για να συζητήσουμε και για να μεθοδεύσουμε τις επόμενες κινήσεις μας, πάντα με αποκλειστικό γνώμονα την σωτηρία του.
Η εκδήλωση θα συνοδευτεί από μουσικό πρόγραμμα.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/5/2010 ΣΤΙΣ 6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ

Η διαδικτυακή ομάδα μας, ξεκίνησε την δράση της το καλοκαίρι του 2009 και σήμερα αριθμεί περίπου 1350 μέλη.
Από την αρχή προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς και τους καλέσαμε να συμβάλουν στην υλοποίηση του στόχου μας που ήταν και είναι : η σωτηρία του Θεάτρου της Αρχαίας Σικυώνας δηλαδή η ανασκαφή, η αναστήλωση και τελικά η επαναλειτουργία του με απόλυτο σεβασμό στην ακεραιότητα του μνημείου που δυστυχώς σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.
Στα τέλη Αυγούστου του 2009 στείλαμε επιστολές προς τον τότε Υπουργό Πολιτισμού, την αρμόδια Εφορία Κλασσικών Αρχαιοτήτων, τον Δήμαρχο Σικυωνίων, τον Νομάρχη Κορινθίας, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Νομαρχιακούς Συμβούλους και τα Μ.Μ.Ε.
Αποτέλεσμα της κινητικότητάς μας ήταν η πρόκληση μακράς συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σικυωνίων για το Αρχαίο Θέατρο στις 7/10/2009, που κατέληξε μόνο στην λήψη απόφασης σύστασης μίας 11μελούς επιτροπής για το Αρχαίο Θέατρο, χωρίς καθορισμό αρμοδιοτήτων ή σχεδίου δράσης.
Η επιτροπή αυτή συνήλθε μία και μοναδική φορά πολύ πρόσφατα το 2010 χωρίς να κρατηθούν πρακτικά και χωρίς απαρτία και απλά δόθηκε μία ακόμη χρονική αναβολή για μία μελλοντική συνεδρίαση.
Σήμερα διαπιστώνουμε ότι μετά από τόσους μήνες απραξίας το θέμα έχει, ουσιαστικά, παραπεμφθεί «στις καλένδες» και θεωρούμε ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να πάρουμε πάνω μας κάποιες πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν τους κατάλληλους μοχλούς πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς για την επίτευξη του στόχου μας που επαναλαμβάνουμε είναι ξεκάθαρος και συγκεκριμένος και έτσι αναγράφεται στην ιστοσελίδα μας :
Το μοναδικό Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας πρέπει να ανασκαφεί, να αναστηλωθεί , να ανοίξει , να γίνει έδρα ενός Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Τραγωδίας και Κωμωδίας και να φιλοξενεί καλλιτεχνικά γεγονότα με μεγάλη απήχηση για να δώσει στον τόπο, λίγη από την παλιά λάμψη της Αρχαίας Σικυώνας.
Καλούμε όσους συμμερίζονται το όραμά μας να έρθουν στην πρώτη εκδήλωση – συγκέντρωση της ομάδας μας, στην οποία θα ανακοινώσουμε την δημιουργία του Συλλόγου των Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ» με μοναδικό σκοπό την αναστήλωση και την λειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου.

Διαδικτυακή Ομάδα
«ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ »

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου