Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΜΑΔΑ

«ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»

http://www.facebook.com/group.php?gid=113251036052

ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ 29 ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200

Email: theatro.sikionas@gmail.com

Τηλ: 7007000300 Fax: 7007000600

27/8/2009

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ

· Τον Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Άγγελο Τσουλούφα.

· Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σικυωνίων κ. Χρήστο Ζαχαριά.

· Τους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Σικυωνίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

· Στο Νομάρχη Κορινθίας κ. Νικόλαο Ταγαρά.

· Στο Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νομού Κορινθίας κ. Αλέξανδρο Κέζα.

· Σε όλους τους Νομαρχιακούς Συμβούλους Νομού Κορινθίας.

· Στο Προϊστάμενο της ΛΖ΄ Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Κωνσταντίνο Κίσσα.

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Σας ενημερώνουμε ότι πρόσφατα σχηματίστηκε παγκόσμια διαδικτυακή ομάδα που βρίσκεται σε συνεχή δυναμική εξέλιξη και απαριθμεί σήμερα 526 μέλη, με την επωνυμία «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ» στην ιστοσελίδα : http://www.facebook.com/group.php?gid=113251036052.

Σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την επίτευξη του στόχου μας, να ανοίξουμε το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας.

Χρήματα σίγουρα μπορούν να βρεθούν, αρκεί να αξιολογηθεί και να ιεραρχηθεί σοβαρά ένας τόσο σημαντικός στόχος για τον τόπο μας. Απόδειξη γι’αυτό είναι το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων, ενέκρινε φέτος μελέτες για έργα τριών αναπλάσεων, σε πρόσφατα αναπλασμένους χώρους, που θα κοστίσουν συνολικά περίπου 1.190.000 € .

Συγκεκριμένα, όπως γνωρίζετε, ενέκρινε τις παρακάτω αναπλάσεις:

· Διαμόρφωση – Ανάπλαση πλατείας Φιλύρα.

Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 70.000 €, και θα καλυφτεί από τα ίδια έσοδα του Δήμου.

· Διαμόρφωση – Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας
Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 540.000 €, με προβλεπόμενη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και μεταξύ των άλλων θα τοποθετηθεί ογκοπλαστικό μοντέλο του Θεάτρου της Αρχαίας Σικυώνας με μέρος του περιβάλλοντος χώρου του, μέσα σε κατάλληλα διαμορφωμένη εκσκαφή σε ένα χώρο διαστάσεων 3,5
m Χ 5 m. που θα καλύπτεται με υαλοπίνακες!

· Διαμόρφωση – Ανάπλαση πεζόδρομου
Ο προϋπολογισμός είναι περίπου 580.000 €, με προβλεπόμενη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, ενώ στο σκεπτικό αναφέρεται ότι η νέα παρέμβαση θα διατηρεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος θα συμβάλλει στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής και θα δώσει λύσεις σε ζητήματα κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σύμφωνα με τις εκφρασμένες κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις!

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Σύμβουλοι.

Αντί να δώσετε 1.190.000 για αναπλάσεις αναπλασμένων προ 8ετίας χώρων και αντί να φτιάξετε μακέτα του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας, σας ζητάμε να διαθέσετε μέρος αυτών των χρημάτων σε κάτι πιο ουσιαστικό, για να ανοίξετε το Αρχαίο Θέατρο Σικυώνας που σήμερα παραμένει απελπιστικά έρημο και άδειο και για να το αξιοποιήσετε δημιουργικά, τόσο στα πλαίσια των ετήσιων Πολιτιστικών εκδηλώσεων των Σικυωνίων όσο και στα πλαίσια ενδεχόμενης διοργάνωσης Πανελλήνιου ή ακόμα και Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Τραγωδίας και Κωμωδίας και άλλων εκδηλώσεων πολιτισμού.

Οι αναπλάσεις των αναπλάσεων απλά θα περιμένουν την επόμενη ανάπλαση, ενώ αντίθετα το άνοιγμα του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας και η διοργάνωση εκδηλώσεων θα φέρουν κόσμο στην περιοχή μας και θα την καταστήσουν ελκυστικό τουριστικό προορισμό, προσφέροντας παράλληλα όραμα και προοπτική στους νέους και στα παιδιά μας.

Άλλωστε κύριε Δήμαρχε, διοργάνωση διεθνούς εκδήλωσης σε άψογα συντηρημένο αρχαίο ελληνικό θέατρο είχατε προσωπικά την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και φέτος, τον Μάιο στην Σικελία, μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΑΠΑΣ κύριο Νικόλαο Χατούπη, όταν συνοδεύσατε τα μέλη της Σικυώνιας Σκηνής στις Συρακούσες και το Palazzolo Acreide, όπου έδωσαν την εναρκτήρια παράσταση στο Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο των Συρακουσών στα πλαίσια του XV FESTIVAL INTERNAZIONALE DEL TEATRO CLASSICO DEI GIOVANI http://www.indafondazione.org/indagiovani/festival-dei-giovani/calendario/ .

Διατελούμε μετα τιμής αναμένοντας ενημέρωση και θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Για την ομάδα

«ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δημιουργός – Διαχειριστής της ομάδας

Υ.Γ. Παρακαλούμε το έγγραφό μας να πρωτοκολληθεί και να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με έγκαιρη ενημέρωσή μας προκειμένου να παρευρεθούμε και να στηρίξουμε το αίτημά μας και προφορικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου